Hifu 4D

hilfu-4d-1
Najnovejša terapija na področju nekirurškega pomlajevanja in učvrščevanja kože. Z njo učvrstimo ter napnemo kožo na obrazu, vratu in dekolteju ter zmanjšamo globino gub.

HIFU spada med najsodobnejše neinvazivne tehnologije nekirurškega pomlajevanja, pri kateri rezultate dosegamo s termalnim učinkom. Metoda HIFU uporablja fokusiran ultrazvok visokih moči (High Intensity Focused Utrasoud) za segrevanje globokega dermisa in spodaj ležečega subdermalnega povezovalnega tkiva (SMAS). Pri terapiji ne poškodujemo površine kože.

Izvaja se glede na stanje kože in mišičnega tonusa vsakega posameznika, običajno pa okrog 35. leta starosti naprej. Brezplačni posvet – če se odločite za svetovano terapijo takoj, vam posveta ni potrebno plačati.

Rezultati:

Terapija HIFU deluje na podkožje, zato povrhnjice kože ne poškodujemo. Prisotna je le blaga rdečica. Ko globoko podkožje in tkivo segrejemo na visoko temperaturo, povzročimo krčenje ter nastanek novih kolagenskih vlaken, kar se kaže v obliki povečane napetosti kože in takojšnjem lifting učinku. Koža po terapiji postane bolj prožna, gladka in napeta, globina gub pa se zmanjša.

Okrevanje:

Regeneracija kože se začne že med samo terapijo, najbolje pa so rezultati vidni nekaj mesecev po njej, saj nastajanje novega ter hkrati kvalitetnejšega kolagena traja nekaj mesecev. Koža po terapiji postane prožnejša, bolj gladka in napeta, globina gub se zmanjša.

Po terapiji HIFU ne potrebujete bolniškega staleža, ampak se lahko takoj vrnete v svoje okolje. Po tretmaju je možno opaziti le kratkotrajno rdečico in kratkotrajen občutek rahle bolečine ob dotiku kože. Po opravljenem postopku ni močne bolečine, v redkih primerih je občutiti blažjo toploto na območju terapije, ki v nekaj urah mine, izjemno redko je koža nekaj dni rahlo otečena. Nekaj tednov je lahko koža nekoliko občutljiva na globok pritisk, lahko se pojavi občutek občasnega zbadanja.

  • Najgloblje (4,5 mm) delujoč nastavek deluje na aponevrozo, ki se skrči, povzroči pa lifting učinke čela, lic, podbradka ali vratu.
  • Drugi nastavek (3 mm pod površino kože) zmanjša maščobno tkivo, ki se nahaja na spodnjem delu lic in podbradku.
  • Najbolj plitvo delujoč nastavek (1,5 mm) deluje na globlji del kože – usnjico, kar vpliva na glajenje drobnih gub na zgornji ustnici, v okolici oči, lic, čela. 

Koliko terapij je potrebnih in koliko časa traja terapija?

Potrebna le 1 terapija, ki običajno traja od 90 do 150 minut.

Za koga je primerna terapija?

Terapija je primerna za vse, ki imajo zmanjšan tonus kože, da je ta videti manj napeta. Spuščene obrvi in zmanjšan tonus na vekah sta eden od prvih znakov staranja kože. Ni nadomestilo za kirurški poseg, temveč izjemno učinkovita alternativna metoda pri vseh, ki si ne želijo bolj invazivnih postopkov pomlajevanja kože obraza in vratu.

Učinek

Prvi učinek je viden takoj po posegu, končni učinek pa se izrazi v treh mesecih (čas, potreben za novo tvorbo kolagena in zmanjšanje volumna maščobnega tkiva) ter traja nekaj let oziroma odvisno od posameznika in stanja kože.

Stranski učinki

Metoda praviloma nima stranskih učinkov, kot so modrice, krvavitve ali brazgotine, saj gre za neinvaziven in nekirurški poseg, tako da se tkivo ne poškoduje. Takoj po posegu se lahko pojavi rdečica, ki pa običajno v 24 urah izgine.