Diodni laser

Trajno odstranjevanje dlak in pomlajevanje.

Pomlajevanje kože (skin rejuvenation).
V obdobju treh tednov , dosežemo pomlajevalni učinek. Po postopku nastane rdečica, ki pa je le prehodna. Pomlajena koža je mehka,s vetlejša , pore pa so drobne.

Diodni laser 755 nm, 808 nm, in 1064 nm.

Splošno o odstranjevanju dlak z laserjem

Laserska epilacija je zmanjševanje števila dlačic s pomočjo kontroliranih  pulzov  laserske svetlobe (energije), ki prodira skozi kožo in se absorbira v kromofori – temnem pigmentu dlake (melaninu).

Energija, dovedena v dlačni folikel, uniči dlako in njene matične celice v neposredni okolici, ki so odgovorne za njeno rast ter obnavljanje.

Za razliko od mehanske epilacije (puljenje dlake) in depilacije (odstranitev dela dlake nad kožo) so dlačni folikli uničeni trajno, zato ne pride po ponovne rasti dlak. Z njim lahko odstranjujemo dlake na vseh delih telesa, razen okoli oči. Postopek je primeren tako za moške kot ženske.

Učinkovitost, omejitve tehnologij za odstranjevanje dlak s svetlobnimi in laserskimi viri ter ponudba omenjenih tehnologij je zelo raznolika, zato je potrebno poznati nekaj dejstev, s katerimi bomo izbrali najprimernejšo in učinkovito napravo.

Laser je splošna okrajšava za »Light amplification by stimulated emission of radiation« in označuje tehnološko zelo dovršeno napravo, ki proizvaja svetlobno energijo ozko omejenih valovnih dolžin.

Učinkovitost odstranjevanja dlak je odvisna od naslednjih treh parametrov, in sicer od:

 • pravilne izbire valovne dolžine;
 • trajanja svetlobnega impulza;
 • energetske gostote žarka.

Ravnovesje med temi parametri je ključnega pomena za učinkovitost laserskega postopka. ​Vrste laserskih naprav za odstranjevanje dlak. Aleksandritni laser (755 nm) ima najboljšo absorbcijo v pigmentu dlake, kar pogojuje učinkovitost, a tudi možne zaplete pri ljudeh, ki imajo temnejšo polt.

Diodni laser 755 nm, 808 nm in 1064 nm. Diodni (808 nm)

Nd-Yag laser (1064 nm) ima manjšo selektivnost v pigmentu dlake in kože, zato je primeren za odstranjevanje dlak na temnejši polti. Zaradi dobre prodornosti uniči globlje ležeče dlačne mešičke (pazduhe, intimni del).

IPL » intensive pulse light« so naprave, ki oddajajo intenzivno pulzno svetlobo širšega (ne selektivnega) spektra (590–1200 nm). Z različnimi filtri jo omejijo na spekter, ki se optimalno absorbira v pigmentu dlake. Zaradi širšega svetlobnega spektra je za trajno uničenje dlačic potrebno večje število postopkov.

Laserske ali naprave IPL za domačo uporabo so s strani FDA kategorizirane zgolj kot  (nemedicinske) naprave, saj nimajo zadovoljivih in neodvisnih študij o učinkovitosti ter varnosti. Oddajajo laserske ali druge svetlobne vire z znatno manjšo energijo v primerjavi  s profesionalnimi medicinskimi laserji oziroma napravami.

Nova pridobitev salona Cosmeticline je vrhunski diodni laser (1064,808,755 nm) za odstranjevanje dlak. Je medicinski laser, ki oddaja energijo treh različnih valovnih dolžin ozkega spektra. Lahko bi rekli, da gre za tri različne laserje, združene v eno samo  napravo, saj oddaja energijo valovnih dolžin 755 nm (Alex), 808 nm (Dioda) in 1064 nm (Nd-Yag) ter tako združuje najboljše lastnosti posameznih laserjev na tržišču s ciljem, da kar najbolj učinkovito odstrani dlake na vašem telesu.

Laser učinkovito odstranjuje:

 • debele, temne in globlje rastoče dlake;
 • dlake na temnejši polti in tudi na osončeni koži;
 • dlake na občutljivi oziroma k vnetjem nagnjeni koži;
 • primeren za odstranjevanje dlak na vseh predelih kože (razen vek).

S tehnologijo ohlajevanja ICETM kožo ves čas postopka enakomerno in učinkovito hladi, kar zmanjšuje možnost za nastanek opeklin ter občutek bolečine. Za razliko od zastarelih laserskih naprav oddaja pulze energije izjemno hitro (10 Hz), zato postopek poteka kontinuirano in omogoča odstranjevanje dlak tudi na širših predelih kože v izjemno kratkem času. Za postopke odstranjevanja dlak na hrbtu potrebujemo približno 50 minut, za celotne noge pa okoli 70 minut.

​Potek postopka laserskega odstranjevanja dlak

Na delu kože, kjer želimo izvesti postopek, dlak vsaj 6 tednov pred prvim laserskim posegom ne smemo puliti, lahko pa jih brijemo ali odstranjujemo z depilacijskimi kremami. Koža, kjer bomo izvajali laserski poseg, ne sme biti izpostavljena soncu vsaj 4 tedne pred posegom .

24 ur prej pobrijemo dlake. Pred laserskim posegom kožo namažemo s prevodnim gelom, ki omogoča večjo prehodnost svetlobne energije v kožo. Oči zaščitimo z očali ali zaščitnimi pokrovčki. Laserski poseg izvajamo z drsenjem laserske naprave po koži. Ob občutku bolečine kožo dodatno hladimo. V kolikor je postopek neugoden ali močno boleč, se takoj pogovorimo s terapevtom, ki postopek izvaja. Po postopku epilacije je koža pordela, na mestih dlačnih foliklov se lahko pojavijo drobne otekline, ki praviloma izginejo že v 24–48 urah po posegu. Po postopku kožo očistimo ter namažemo s hladilnim gelom.

​Nevarnosti in možni zapleti:

 • Pojav opeklin oziroma posledično motenj pigmentacije kože zaradi prevelike optične energije ali neučinkovitega sistema hlajenja kože. Opeklina lahko nastane tudi zaradi neupoštevanja pravil s strani klienta, ki v času izvajanja laserskih posegov ne izvaja priporočene zaščite pred soncem.
 • Znaki vnetja na tretirani koži se izražajo kot podaljšana rdečina kože s skelenjem, pordelimi, oteklimi dlačnimi folikli. Je znak bolj reaktivnega, občutljivega tipa kože. Znaki vnetja so prehodnega značaja in ne puščajo posledic.
 • Izbruh herpesa je povsem individualen neželen dogodek, ko zaradi pregrevanja kože pride do reaktivacije virusa.

​Pacient je pred pričetkom postopka terapevta dolžen obvestiti o:

 • urtikariji/koprivnici na toploto;
 • obolenjih kože, ki se izražajo s povečano občutljivostjo kože na svetlobo;
 • hormonskih motnjah ali boleznih, ki vplivajo na povečano poraslost kože z dlakami;
 • jemanju zdravil, ki povečajo občutljivost kože na svetlobo;
 • daljšem izpostavljanju soncu v dnevih tik pred postopkom;
 • predhodnih posegih laserske epilacije in morebitnih zapletih ob njih;
 • drugih postopkih s področja estetske dermatologije, ki so se izvajali na mestu, kjer je predvidena laserska epilacija;
 • nosečnosti.

We have exclusive properties just for you, Leave your details and we'll talk soon.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incid idunt ut labore ellt dolore.

We have exclusive properties just for you, Leave your details and we'll talk soon.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incid idunt ut labore ellt dolore.