Mezoterapija

Predstavljamo vam nov postopek nege obraza, katerega izjemni rezultati vas bodo nedvomno prepričali.

Postopek deluje s pomočjo Elektroporacije.

Elektroporacija (impulzi EP).

Celico stimulira k pinocitozi (cell drinking). EP je proces, ki se dogaja v celični membrani pod vplivom kratkotrajnih (milisekunde) visoko intenzivnih elektro sunkov, ki povzročijo reverzibilne spremembe v strukturi celične membrane (še posebno v lipidnih komponentah), kar ustvari mikro kanalčke.

EP je varna, saj ne poškoduje celične membrane in omogoča vnos aktivnih učinkovin v posamezno celico. Celico stimulira k pinocitozi (cell drinking). Dosežemo vnos molekul v celico, ki drugače ne morejo ali slabo prehajajo skozi membrano.
 V medicini se uporablja že 50 let.

Dosežemo vnos molekul v celico, ki drugače ne morejo ali slabo prehajajo skozi membrano.
V medicini se uporablja že 50 let. Uporablja se za vnos zdravilnih učinkovin v celico, med njimi tudi kemoterapevtikov in DNK. Zadnja leta se vse bolj uporablja v estetski medicini.

Kombinira elektroporacijo in radiofrekvenčno magnetnego delovanje. Pred postopkom priporočamo encimski ali diamantni piling za odstranitev povrhnjice.Med postopkom se začasno spremeni permeabilnost celične membrane, kar povzroči odprtje intracelularnih kanalčkov in skozi njih prehajajo v celico.

Postopek povzroči celično reorganizacijo

Elektroporacija uporablja izmenično napetost, ki razmakne celice epidermisa, kar odpira prostor med celicami ter tako omogoča prehod oziroma širjenje učinkovin skozi kožo. Študije dokazujejo, da je elektoporacija 500-krat učinkovitejša od iontoforeze.

Iontoforeza

Večina učinkovin prehaja skozi dlačne folikle in žleze lojnice, kar je precej neučinkovito, saj pokriva le 0,1 % kožne površine. Število transepidermalnih poti je z elektroporacijo 500-krat večje. Elektroporacija omogoča uvajanje makro- in mikromolekul ter je primerljiva z injiciranjem učinkovin v kožo.

Indikacije:

  • Pomlajevanje kože obraza
  • Izrazne gube
  • Pospeševanje rasti las
  • Celulit
  • Posvetlitev hiperpigmentacij
  • Učvrstitev vratu in obraza

We have exclusive properties just for you, Leave your details and we'll talk soon.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incid idunt ut labore ellt dolore.

We have exclusive properties just for you, Leave your details and we'll talk soon.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incid idunt ut labore ellt dolore.