Microneedling – Fotostaranje

Najučinkovitejša nekirurška terapija za odpravo strij. Dopolnite vašo BodyContouring ponudbo s terapijo katero uporabljajo tudi dermatologi.

Ali veste da, da …

se strije oz. medicinsko poimenovane striae distensae pojavijo tako pri ženskah kot tudi pri moških v različnih obdobjih življenja. Niso bolezen, vendar se ženske zaradi njih počutijo na nek način zaznamovane.

Kaj so strije in kako nastanejo?

Raztezki ali strije distensae (sin. Striae gravidarum) so pogost neželen učinek na koži. Nastanejo pri 50 – 90% nosečnic, pri hitrem povečanju telesne mase (debelost), hipertrofiji mišic (bodybuilderji), endokrinopatiji (kot je Cushingov sindrom), povečanju prsi ali kot neželeni učinek uporabe in zlorabe kortikosteroidov. Najpogosteje jih opazimo na stegnih, trebuhu, prsih in nadlakti pri moških.

Kako jih odpravimo?

Strije so resnično trdovratna kožna nepravilnost, za katere je do nedavnega veljalo, da so neodstranljive. Danes je klinično dokazano, da je microneedling edina učinkovita terapija, ki strije uspešno rešuje kar v 80%.

Fotostaranje

Foto staranje tako pomeni prezgodnje staranje kože, ki ga povzroča vseživljenska izpostavljenost ultravijoličnemu sevanju (UV).

Pojem “fotostaranje” je skovanka, ki je nastala leta 1986 in opisuje učinke kronične izpostavljenosti kože ultravijolični svetlobi (UV) (Kligman & Kligman, 1986) predvsem soncu, kot tudi UV sevanju iz umetnih virov (solarij).

Klinični znaki fotostaranja vključujejo izsušeno in odebeljeno povrhnjico s poudarjenim mikroreliefom; koža je zaradi povečane razgradnje kolagena upadla, ohlapna in neelastična, izražene so gube, povečana je pigmentiranost, prisotne so razširjene kapilare.

V kolikor za kožo ustrezno ne skrbimo (zaščita) in odpravljamo škodljive poškodbe nastale z UV sevanjem fotostaranje napreduje. Zaradi kopičenja foto-poškodb se pojavijo premaligne lezije (solarne keratoze) in koža postane nepopravljivo toga in usnjata.

Medtem, ko se umetnim virom UV sevanja, z zavestno izbiro lahko izognemo, se izpostavitvi soncu ne moremo (vsak odhod na prosto pomeni izpostavitev UV sevanju ne glede na letni čas). Kljub redni uporabi različnih kakovostnih zaščitnih sredstev (senca, oblačila, kozmetični izdelki) za zaščito pred soncem, popolne zaščite ni.

Najbolj obsežne fotopoškodbe kože in s tem razgradnja in izguba kolagena nastanejo ravno v poletnem času, saj smo glede na celoletno povprečje najbolj izpostavljeni soncu.

Pri sanaciji ali odpravi fotopoškodb je tako poleg naprednih protokolov za fotopoškodovano kožo zelo priporočljiva (lahko govorimo o nujnosti) uporaba microneedling terapije.

Microneedling je namreč najučinkovitejša tehnika za ponovno izgradnjo kolagena, saj spobuja nastanek kolagena brez njegove razgradnje.

Microneedling “next big thing in skin therapy” By:

VOGUE  •  TELEGRAPH  •  MACIAS

Stayve BB Glow 

Je eden izmed najboljših korejskih BB postopkov s 100% zadovoljstvom strank. Nega z BB Glow je napredna in zelo hitro rastoča. Bistvo postopka je nanos ter nano vtiranje naravne permanentne podlage v zgornji epidermis, kar posvetli kožo, izboljša njen videz, zmanjša nepravilnosti in posvetli pigmentirana področja. Vaša koža bo sijoča, čudovito mehka, navlažena, pomlajena.

BB Glow se uporablja v kombinaciji z microprickingom ali nano peel. Terapevt najprej odstrani odmrlo kožo, da poveča penetracijo izdelka. Nato izvede postopek nano peel ali micropricking, odvisno od ocene tipa kože. Serum STAYVE se vnese v povrhnjo plast epidermisa. Ta koktejl učinkovitih sestavin kožo neguje in pomlajuje, hkrati pa spodbuja proizvodnjo kolagena in elastina, ki sta bistvena za naravno elastičnost kože.

Rezultati so vidni takoj po postopku, saj je koža lepa, sijoča, posvetljena vendar se za dolgoročni učinek priporoča vsaj 3-4 zaporedne postopke na 10-14 dni.

Stayve Booster ampule

Booster ampule se uporabljajo za različne profesionalne postopke. Na voljo je 10 različnih ampul odvisno od potreb in stanja kože. Vsebujejo učinkovine kot so niacinamid, peptidi, alantoin, adenozin, idebenon, hialuronska kislina, ki izboljšajo strukturo kože, pomagajo pri gubah, enakomernem tenu, sijaj ipd. Zasnovane so za varno, vendar intenzivno nego kože.

Za vse ampule velja:

 • Niso testirane na živalih
 • So brez parabenov, mineralnih olj, benzofenona, formaldehida in  sintetičnih barvil

Medisco TokTok Pack Mask

Medisco TokTok Pack vsebuje poseben patentiran gel in masko za oskrbo kože s kisikom z Bohrovim učinkom. Bohrov učinek poveča učinkovitost transporta kisika po krvi s prodiranjem CO2 v žile in emisij O2 iz hemoglobina v rdečih krvnih celicah. Medisco TokTok Pack uporablja patentirano tehniko, ki ustvarja peneče mehurčke, ko se gel in maska ​​srečata.

Prednosti:

 • Izboljšanje teksture kože – zagotavljanje kisika koži, aktivira presnovo kože in spremeni starajočo se kožo ter izboljša teksturo kože.
 • Beljenje – izboljšanje tena kože
 • Vlaženje kože – manj stimulativni in visoko vlažilni TokTok gel zagotavlja miniaturizacijo suhe kože in ohranja ravnovesje vode in olja
 • ”V line” & lifting učinek – gel in maska ​​imata konturni učinek. Ohranja čvrsto ”V” konturo obraza z odpiranjem in aktiviranjem limfnega predela zaradi vazodilatacije  oziroma širjenja krvnih žil. Spodbuja proizvodnjo kolagena.

POGOSTA VPRAŠANJA O BB GLOW

Kaj je to BB Glow?

Bistvo postopka je nanos ter nano vtiranje naravne poltrajne podlage v zgornji epidermis, kar posvetli kožo, izboljša njen videz, zmanjša nepravilnosti in posvetli pigmentirana področja. Vaša koža bo sijoča, bolj enakomernega tena, čudovito mehka, navlažena, pomlajena.

Za koga je primeren postopek BB Glow?

Primeren je za vse tipe kože in za vsakogar, ki si želi izboljšati izgled svoje kože.

Kako dolgo traja BB Glow?
Postopek traja 45 – 60 minut.

Ali se lahko tretma BB Glow izvaja tudi poleti?
Lahko. Primeren je za uporabo preko celega leta.

Koliko tretmajev BB Glow potrebujem?
En sam tretma BB Glow je dovolj, če imate prihajajoči dogodek. Vendar pa je za najboljše rezultate potrebnih več zaporednih postopkov. Z 3-6 postopki v zaporednem intervalu na 10-14 dni se lahko rezultat obdrži tudi do 6 mesecev.

Kako negovati kožo po tretmaju BB Glow?
Kožo pustite suho in ne nanašajte ličil na obraz vsaj en dan, saj lahko dražijo kožo. Koži morate dati nekaj časa, da si opomore ter da se barva razvije. Po 24h lahko obraz umijete z nežnim čistilnim gelom (brez kislin ali abrazivov) in ga navlažite. Izogibajte se soncu in plavanju še 1 teden po postopku. Ob izpostavljanju soncu nanesite zaščitno kremo z visokim ZF. Izogibajte se uporabi vitamina C, saj to lahko vpliva na sam pigment, ga posvetli. Izogibajte se tudi dražečim izdelkom, ki vsebujejo aktivne sestavine, nekaj dni po samem postopku.

Kako pripravim kožo na tretma BB Glow?
Sam postopek ne zahteva priprave, priporočljivo pa je nekaj dni pred samim postopkom prenehati z uporabo kozmetičnih
izdelkov, ki vsebujejo derivate vitamina A (retinol, tretinoin, adapalen).

Ali postopek BB Glow boli?
Ne. Postopki, ki se uporabljajo za BB Glow (Micro pricking in Nano peel) ne prodirajo globoko v kožo in tako niso boleči. Občuti se lahko le rahlo ščemenje pri zelo občutljivih kožah, vendar hitro izzveni.

Koliko časa potrebuje koža, da si “opomore”?
Postopek je neinvaziven, ne vpliva na zunanji izgled kože. Koža pa vedarle potrebuje 10-14 dni, da se zaceli notranje, zato se tudi sam postopek priporoča na vsake 2 tedna. To omogoča tudi, da se pigmenti usedejo v povrhnjico kože.

Je BB ampula enaka kot BB krema?
BB Ampula nima enake konsistence kot BB krema saj je ampula namenjena vtiranju v kožo. Torej je lažja in manj viskozna.

Kateri so pozitivni učinki po tretmaju?

 • Bolj enakomeren ten kože
 • Svetlejša in mehkejša koža
 • Izboljšanje drobnih linij in gub
 • Stimulacija proizvodnje kolagena in elastina

Za koga postopek ni primeren?
Postopek ni primeren za tiste, ki zdravijo raka ali imajo kakršnekoli kožne bolezni (luskavica, rosacea, hudo vnete akne), trpijo za okužbami, vsem ki so nagnjeni h keloidnim brazgotinam, k alergijam na kozmetične izdelke ali jemljejo zdravilo Roaccutane za zdravljenje aken. Odsvetujemo pri nosečnicah in doječih materah.

Korejska kozmetika Stayve

Podjetje Stayve obstaja že vrsto let in izhaja iz Južne Koreje, kjer so poželi že obilico uspehov. Podjetje si prizadeva za uporabo izdelkov, katerih učinki ostanejo dolgoročno vidni in ohranjajo vaš izgled mladosten in svež. Izdelki Stayve so vrhunski kozmecevtski izdelki, ki jih je odobrila KFDA (Korejska uprava za hrano in zdravila) ter registrirani za uporabo v Evropi v Cpnp portalu kar pomeni, da so popolnoma varni za uporabo. Njihovi izdelki pomagajo tako pri prvih znakih staranja, drobnih gubicah, nepravilnostih, kot tudi aknah, rdečici in pigmentacijah.

Izdelki Stayve se uporabljajo za različne profesionalne postopke kot so BB Glow, Micropricking, Micro-needling, derma valjčki, razni drugi profesionalni postopki. Njihov pristop, do lepe in zdrave kože, je vedno bolj poznan in dobro sprejet na evropskem trgu saj vemo, da so Korejci na področju estetike ena izmed najbolj naprednih držav.

Linija vključuje:

 • Stayve BB Glow
 • Stayve Booster ampule
 • Medisco TokTok Mask

We have exclusive properties just for you, Leave your details and we'll talk soon.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incid idunt ut labore ellt dolore.

We have exclusive properties just for you, Leave your details and we'll talk soon.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incid idunt ut labore ellt dolore.