Microneedling – Fotostaranje

Najučinkovitejša nekirurška terapija za odpravo strij. Dopolnite vašo BodyContouring ponudbo s terapijo katero uporabljajo tudi dermatologi.

Ali veste da, da …

se strije oz. medicinsko poimenovane striae distensae pojavijo tako pri ženskah kot tudi pri moških v različnih obdobjih življenja. Niso bolezen, vendar se ženske zaradi njih počutijo na nek način zaznamovane.

Kaj so strije in kako nastanejo?

Raztezki ali strije distensae (sin. Striae gravidarum) so pogost neželen učinek na koži. Nastanejo pri 50 – 90% nosečnic, pri hitrem povečanju telesne mase (debelost), hipertrofiji mišic (bodybuilderji), endokrinopatiji (kot je Cushingov sindrom), povečanju prsi ali kot neželeni učinek uporabe in zlorabe kortikosteroidov. Najpogosteje jih opazimo na stegnih, trebuhu, prsih in nadlakti pri moških.

Kako jih odpravimo?

Strije so resnično trdovratna kožna nepravilnost, za katere je do nedavnega veljalo, da so neodstranljive. Danes je klinično dokazano, da je microneedling edina učinkovita terapija, ki strije uspešno rešuje kar v 80%.

Fotostaranje

Foto staranje tako pomeni prezgodnje staranje kože, ki ga povzroča vseživljenska izpostavljenost ultravijoličnemu sevanju (UV).

Pojem “fotostaranje” je skovanka, ki je nastala leta 1986 in opisuje učinke kronične izpostavljenosti kože ultravijolični svetlobi (UV) (Kligman & Kligman, 1986) predvsem soncu, kot tudi UV sevanju iz umetnih virov (solarij).

Klinični znaki fotostaranja vključujejo izsušeno in odebeljeno povrhnjico s poudarjenim mikroreliefom; koža je zaradi povečane razgradnje kolagena upadla, ohlapna in neelastična, izražene so gube, povečana je pigmentiranost, prisotne so razširjene kapilare.

V kolikor za kožo ustrezno ne skrbimo (zaščita) in odpravljamo škodljive poškodbe nastale z UV sevanjem fotostaranje napreduje. Zaradi kopičenja foto-poškodb se pojavijo premaligne lezije (solarne keratoze) in koža postane nepopravljivo toga in usnjata.

Medtem, ko se umetnim virom UV sevanja, z zavestno izbiro lahko izognemo, se izpostavitvi soncu ne moremo (vsak odhod na prosto pomeni izpostavitev UV sevanju ne glede na letni čas). Kljub redni uporabi različnih kakovostnih zaščitnih sredstev (senca, oblačila, kozmetični izdelki) za zaščito pred soncem, popolne zaščite ni.

Najbolj obsežne fotopoškodbe kože in s tem razgradnja in izguba kolagena nastanejo ravno v poletnem času, saj smo glede na celoletno povprečje najbolj izpostavljeni soncu.

Pri sanaciji ali odpravi fotopoškodb je tako poleg naprednih protokolov za fotopoškodovano kožo zelo priporočljiva (lahko govorimo o nujnosti) uporaba microneedling terapije.

Microneedling je namreč najučinkovitejša tehnika za ponovno izgradnjo kolagena, saj spobuja nastanek kolagena brez njegove razgradnje.

Microneedling “next big thing in skin therapy” By:

VOGUE  •  TELEGRAPH  •  MACIAS

We have exclusive properties just for you, Leave your details and we'll talk soon.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incid idunt ut labore ellt dolore.

We have exclusive properties just for you, Leave your details and we'll talk soon.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incid idunt ut labore ellt dolore.